x
Stiri

Reducere de pret pentru abonamentele TraficOK pentru terminale iOS
19 Feb
2013

AROBS anunta o campanie de reducere de pret pentru abonamentele aplicatiei TraficOK pentru iPhone si iPad. Noile tarife reduse pentru accesul la datele de trafic sunt 2,69 euro pentru varianta de abonament de 3 luni si 9,99 euro pentru abonamentul pe 1 an. Oferta este valabila pentru abonamentele incheiate intre 18 februarie - 30 iunie 2013.

Informatiile de trafic accesibile prin intermediul aplicatiei provin din mai multe surse: autovehicule monitorizate prin GPS (peste 65.000 care circula pe teritoriul Romaniei); date jurnalistice (televiziune, radio, internet), informari oficiale (politie, pompieri, primarii, etc) si informatii de la participantii la trafic. Utilizatorii aplicatiei au posibilitatea sa raporteze evenimentele intalnite in trafic direct de pe terminalele mobile, informatii de care pot sa beneficieze si alti participanti la trafic. In plus, aceste experiente pot fi impartasite prietenilor si cunoscutilor prin intermediul retelelor de socializare Facebook si Twitter, prin e-mail sau SMS. 
La numai 1 luna de la lansarea in Appstore, aplicatia TraficOK se bucura de interesul utilizatorilor de terminale mobile iOS, ajungandu-se la cateva mii de descarcari.
Reducerea de pret vine din dorinta de a oferi cat mai multor utilizatori sansa de a face parte dintr-o comunitate de soferi la nivel national, dornici sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic. Scopul aplicatiei este de a oferi informatii in timp real despre situatia de pe soselele din Romania.
Aplicatia TraficOK este disponibila in Appstore din luna ianuarie si poate fi descarcata gratuit pentru o perioada de 10 zile. Dupa terminarea perioadei de gratuitate, utilizatorii pot opta pentru unul dintre cele doua tipuri de abonamente care le asigura accesul la date din trafic in timp real sau pot continua utilizarea informatiilor insa transmisia datelor se va realiza cu o intarziere de 2 ore. 
Varianta pentru terminalele mobile pe platforma Android este in faza de testare si va fi pusa la dispozitia publicului larg la sfarsitul lunii martie a acestui an.

AROBS lansează aplicatia TraficOK pentru iPhone si iPad
17 Ian
2013

TraficOK, primul serviciu naţional de date din trafic în timp real din România, disponibil on-line pe www.traficok.ro , se extinde şi pe terminale mobile prin intermediul celei mai noi aplicaţii de trafic pe platforma iOS.  Aplicaţia TraficOK  permite verificarea rapidă şi în timp real a stării drumurilor, existenţa unor evenimente de genul accidente, drumuri în lucru sau ambuteiaje pe traseul pe care utilizatorul doreşte să-l urmeze. În acelaşi timp, utilizatorii pot vizualiza timpul de parcurs pentru o serie de rute presetate ţinând cont de evenimentele de trafic la momentul respectiv cât şi întarzierea estimată din cauza acestora.

Noua aplicaţie le permite şoferilor să evite blocajele din trafic în timp real, utilizând terminale mobile Apple. 
Informaţiile de trafic accesibile prin intermediul aplicaţiei provin din mai multe surse: autovehicule monitorizate prin GPS (peste  65.000 care circulă pe teritoriul României); date jurnalistice (televiziune, radio, internet), informări oficiale (poliţie, pompieri, primării, etc) şi informaţii de la participanţii la trafic. După colectare datele sunt centralizate, filtrate, validate şi apoi transmise către dispozitivele mobile cu conexiune wireless sau 3G prin intermediul softului specific. 
Aplicaţia TraficOK pentru terminale mobile iOS include o serie de funcţionalităţi concepute special pentru a oferi conducătorilor auto cele mai dinamice, corecte şi la timp informaţii disponibile în sistem:  
Hartă detaliată cu informaţii din trafic în orice moment, la nivel naţional;
Vizualizare grafică a blocajelor din trafic utilizând icon-uri intuitive;
Meniul Travel Times  care afişează durata de deplasare în timp real între principalele oraşe din Romania;
Actualizări continue cu localizare GPS a evenimentelor din trafic;
Funcţia Follow-me care permite centrarea automată a hărţii în jurul poziţiei curente a utilizatorului;
Posibilitatea ca utilizatorii aplicaţiei să raporteze evenimentele întalnite în trafic direct de pe terminalele mobile. Datele vor fi preluate şi afişate imediat pe hartă astfel încât şi restul conducătorilor auto să poată beneficia de ele;
Acces direct la reţelele de socializare Facebook şi Twitter, e-mail sau SMS  pentru ca utilizatorii să poată împărtăşi cu prietenii experienţele din trafic. 
Aplicaţia TraficOK este compatibilă cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) şi iPad. Necesita iOS 5.0 sau o versiune mai recenta şi activarea funcţiei GPS. 
Dezvoltarea aplicaţiei s-a realizat printr-un parteneriat între AROBS, Be-Mobile (companie belgiană specializată în furnizarea de conţinut şi servicii de trafic) şi HixField (dezvoltator şi integrator belgian de aplicaţii mobile).
“TraficOK pentru iPhone şi iPad reprezintă continuarea dezvoltării proiectului  de monitorizare a blocajelor în trafic din Romania, TraficOK,  lansat în luna noiembrie 2012. În circa 3 luni vom lansa şi aplicaţia TraficOK pentru smartphone-uri cu sistem de operare Android . Serviciul rulează deja cu succes pe sistemele de navigaţie Smailo TraficOK şi în curând va fi implementat şi pe sistemele de navigaţie MIO, preţul acestuia fiind inclus în preţul dispozitivelor GPS” a declarat Voicu Oprean, Director General  AROBS Transilvania Software.
Aplicaţia TraficOK este deja disponibilă şi poate fi descarcata gratuit pentru o perioadă de 10 zile direct din AppStore. Variantele de abonament pentru accesul la datele de trafic după această perioadă sunt 4,99 euro/ 3 luni sau 16,99 euro/ an. 

 

AROBS lanseaza TraficOK, serviciu de informatii din trafic in timp real
06 Noi
2012

AROBS Transilvania Software, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software din tara, in parteneriat cu compania belgiana Be-Mobile si Europa FM au lansat TraficOK, primul sistem privat care colecteaza, interpreteaza si livreaza date din trafic in timp real, la nivel national. Solutia va fi disponibila atat ca aplicatie TMC (Traffic Message Channel) pentru GPS-uri cat si ca aplicatii pentru smartphones si tablete si vine in sprijinul conducatorilor auto cu scopul de a evita diversele blocaje sau situatii neprevazute din trafic.

Primul GPS din Romania care beneficiaza de acest serviciu TMC preinstalat este Smailo TraficOK, o varianta imbunatatita a navigatoarelor produse de AROBS inca din 2008. Beneficiile pe care le ofera noul Smailo TraficOK pot fi masurate in reducerea costurilor de transport si a timpilor de deplasare, dar si in cresterea confortului si sigurantei calatoriei, un utilizator al acestui serviciu putand evita in proportie de 80% situatiile nefavorabile indicate in trafic.

Astfel, luni 5 noiembrie, ora 11.15 a.m., serviciul TraficOK  a indicat mai multe probleme de trafic in Bucuresti, printre care:
Piata Unirii – Piata Presei Libere (un drum cu o durata normala de 14 minute) s-a realizat in 20 minute (intarziere de 6 minute - trafic foarte aglomerat);
Piata Romana – Piata Unirii (un drum cu o durata normala de 6 minute) s-a parcurs in 10 minute (intarziere de 4 minute - trafic foarte aglomerat);
Piata Victoriei – Piata Stefan cel Mare: un drum parcurs in 7 minute in loc de 4 minute (intarziere de 3 minute).
Datele din tara, de luni 5 noiembrie, ora 11.15 a.m. au aratat trafic congestionat pe mai multe drumuri nationale printre care:
E81 Bucuresti – Cluj care in mod normal necesita 7 ore si 21 minute, s-a parcurs cu o intarziere de 1 ora si 24 minute; 
E584 Bucuresti – Galati care in mod normal necesita 3 ore si 3 minute, s-a parcurs cu o intarziere de 48 minute; 
Bucuresti – Brasov care in mod normal necesita 2 ore 41 minute, s-a parcurs cu o intarziere de 40 minute. 

De asemenea, luni 5 noiembrie a.m, la ora 11.00 am, la nivel national se inregistrau: 146 blocaje, 75 incidente - drumuri cu o conditie proasta si 52 lucrari rutiere.

“Necesitatea implementarii acestui serviciu vine in urma cresterii considerabile a numarului de autovehicule pe drumurile din tara, a situatiilor frustrante tot mai des intalnite in trafic precum blocaje, drumuri inchise si ambuteiaje ce creaza disconfort conducatorilor auto toate in stransa legatura cu starea actuala a infrastructurii din Romania” a declarat Voicu Oprean, Director General AROBS.

Sistemul are la baza datele de trafic preluate de la peste 65.000 de masini monitorizate prin GPS dar si din surse primare (politie, pompieri, primarii). Dupa filtrare, validare, convertire in mesaje tip, informatiile sunt transmise direct pe sistemele de navigatie dotate cu modul TMC (Traffic Message Channel) sub forma de alerte vizuale si sonore, in functie de setarile utilizatorului. 

Datorita parteneriatului cu Europa FM si a celor peste 11.500 de puncte geocodate din tabela TMC certificata de AROBS la TISA, forumul international in domeniu, se acopera aproximativ 70% din reteaua de drumuri din Romania. Serviciul TraficOK ofera date de trafic care vizeaza ambuteiaje, accidente, drumuri in lucru, conditii meteo nefavorabile pentru trafic si monitorizeaza majoritatea municipiilor din tara dar si cele mai aglomerate si importante sosele din Romania: DN1, DN13, E60, E85, A1, A3. Alertele identifica tipul de eveniment, locatia acestuia, durata, lungimea portiunii de drum afectate, oferind rute alternative pentru evitarea blocajelor. 

Alaturi de varianta TMC pentru navigatoare si de aplicatiile pentru smartphones si tablete, solutia TraficOK are aplicabilitate pentru autoritati si media, permitand generarea de buletine de trafic in timp real, harti de trafic in format 3D, rute optimizate, previziuni sau harti dinamice care pot fi inserate in pagini web.